Bio

Sinds ik in 1981 mijn eerste olietjes kocht ben ik gefascineerd door de wonderbaarlijke wereld van aromatherapie.  Diverse cursussen, congressen  en vele boeken later  is mijn passie nog sterker, mede omdat ik ook het voorrecht heb getuige te mogen zijn van de talrijke geweldige resultaten bij mijn eigen klanten en die van mijn mede-aromatherapeuten en (ex) studenten.

Sinds de “beginjaren”  is er een geweldige diversifiëring geweest van het gebruik van essentiële oliën. In de tachtiger jaren waren het vooral de schoonheidspecialisten die de EO’s inzetten voor een natuurlijke verzorging van de huid en bij wellness massages.

Ondertussen is aromazorg ingeburgerd in vele ziekenhuizen, psychiatrische zorg, palliatieve zorg, op scholen (leer- en gedragsproblemen), in verzorgingstehuizen.,…

Alhoewel België een beetje achterop hinkt merk ik een steeds grotere belangstelling, vooral uit de zorgsector. Zelf heb ik geen formele opleiding in de zorgsector, wel talrijke cursussen in diverse complementaire zorgen, zowel in België als in het buitenland.

Ik ga nog steeds regelmatig naar (internationale) congressen en volg cursussen en workshops, al dan niet online via webinars en online cursussen of “in person”.

Het is mijn overtuiging dat we zelf verantwoordelijkheid kunnen nemen voor onze totale gezondheid en laat daar nu net aromatherapie geschikt voor zijn. Mits enkele basisregels gevolgd worden is het een eenvoudige en veilige manier om dagdagelijkse kwalen en klachten te voorkomen en verzachten.  Op die manier kunnen we, hopelijk samen met artsen en andere complementaire zorgverleners , zorgen voor een lichamelijk en emotioneel gezonder leven.

Ik wil je hier graag bij helpen.

Tot binnenkort,

Geurige groeten.

-Terry

 

 

 

Octaroma Academy

Klik om door te gaan..